Τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους!

Νέο μέλος στο σπίτι..

2012-04-23 19:42

Επιλογή κουταβιού

 Επειδή με το σκυλάκι που θα επιλέξετε θα περάσετε μαζί του τα επόμενα ίσως και 15 χρόνια της ζώης σας καλό είναι να το επιλέξετε με προσοχή! 

  • Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

1) Να είστε σίγουροι πως μπορείτε να διαθέσετε τον απαιτούμενο χρόνο στο σκυλάκι σας. Πρέπει να μπορείτε να του αφιερώνετε ουσιαστικό χρόνο για παιχνίδι και την εκπαίδευσή του. Το σκυλάκι θα μείνει μόνο του και θα τα βγάλει πέρα και χωρίς εσάς αν χρειαστεί, αλλά καλό είναι γενικά το πρόγραμμα σας να σας επιτρέπει να το βλέπετε αρκετά.

2) Τα έξοδα διατροφής και συντήρησης ενός Chihuahua δεν είναι μεγάλα.

3) Τον πρώτο καιρό σημαντικό είναι το κόστος των πρώτων εμβολίων του κουταβιού.

4) Αν έχετε μικρά παιδία στο σπίτι ίσως να το ξανασκεφτείτε. Τα παιδία δεν ξέρουν να χειρίζονται ένα τόσο μικρό σκυλί και ίσως το τραυματίσουν. Επίσης μπορεί να το πιέσουν τόσο ώστε να δαγκώσει.

5) Το chihuahua δίνει πολλή αγάπη αλλά την απαιτεί κιόλας. Θα ζητήσει την αποκλειστικότητά σας και ίσως να έχει δείγματα ζήλειας πρός άλλα νέα μέλη στην οικογένειας. 

  • Αρσενικό, θηλυκό ή και τα δύο; 

Η επιλογή του φύλου του κουταβιού είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Θηλυκό:

  1. Έρχεται σε οίστρο 2 φορές το χρόνο, όπου θέλει προσοχή αν δε θέλετε να γεμίσετε κουτάβια. 
  2. Κάποιες φορές είναι πιο αφοσιωμένα στον ιδιοκτήτη τους.
  3. Συνήθως εκπαιδεύονται πιο εύκολα απο το αρσενικό. (Αν και προσωπικά θεωρώ είναι θέμα εκπαιδευτή και χαρακτήρα του σκύλου και όχι φύλου).

Άρσενικό: 

  1. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι μη σας φύγει κάποια στιγμή αν μυρίσει κάποιο θηλυκό σε οίστρο. (Σπάνιο)
  2. Θεωρώ πως το αρσενικό θέλει να του δείχνουμε πιο συχνά ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, μιας και συχνά προσπαθεί να πάρει την κυριαρχία. Δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά ίσως να μην είναι απόλυτα υπάκουο πάντα.

Αν τώρα αποφασίσετε να πάρετε 2 σκυλάκια στο σπίτι το καλύτερο θα ήταν να είναι του ίδιου φύλου ή να τα στειρώσετε, μιας και τότε δε θα έχει πια σημασία το φύλο τους.

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode