Τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους!

Χαρακτήρας

Καθένα έχει μοναδική προσωπικότητα. Είναι χαριτωμένο, δραστήριο και εμφανίζει ανθρώπινη έκφραση. Το τσιουάουα είναι ένας πολύ καλός σύντροφος με ενδιαφέρουσα και δυναμική προσωπικότητα. Θαρραλέο, περίεργο, πολύ δραστήριο και ενεργητικό.  Λόγω της θαρραλέας φύσης του και μια και φαίνεται να μην έχει επίγνωση του μεγέθους του, το τσιουάουα μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με μεγαλύτερα και άγρια σκυλιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Είναι λοιπόν απαραίτητο να κοινωνικοποιηθεί από πολύ μικρό με άλλα σκυλιά και ζώα γενικότερα, για να προληφθεί το φαινόμενο αυτό της επιθετικότητας.

Είναι επίσης σημαντικό να έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους από πολύ μικρή ηλικία για να εξοικειωθεί με την ιδέα αυτή.
Το τσιουάουα έχει τη φήμη ενός νευρικού και πεισματάρικου σκυλιού και πολλοί μπορεί να βρουν δύσκολη την εκπαίδευσή του. Παραταύτα, είναι έξυπνο και έχει την ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα. Ανταποκρίνεται πολύ καλά σε κατάλληλη εκπαίδευση. Χρειάζεται απλώς να έχετε λίγη υπομονή και να ανταμείβετε τα θετικά της συμπεριφοράς παρά να τιμωρείτε τα αρνητικά. Από προσωπίκη εμπειρία μπορώ να πω πως εκπαιδεύονται πολύ εύκολα, αν κρατάτε μια σταθερή γραμμή και αν τους δώσετε να καταλάβουν μέχρι που είναι τα όρια τους σε όλα. Έιναι σκυλία που θέλουν συνεχώς να τους δείχνουμε ποιος είναι απο πάνω σε αυτή τη σχέση... αν καταλάβουν πως έχουν το πάνω χέρι θα έχετε σύντομα ένα σκύλο ανυπάκουο, ατίθασο, εκδικητικό που θα βρίσκει συνεχώς τρόπο να σας δείξει πως είναι ανώτερο. Αν αποφύγετε αυτή τη κατάσταση, θα έχετε τον πιο γλυκό, έμπιστο, τρυφερό και υπάκουο σύντροφο! 

Η προσωπικότητα των Τσιουάουα μπορεί να επιρρεαστεί απόλυτα απο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους. Είναι ζωηρά, θεωρούνται επιθετικά και υπερπροστατευτηκά με τον ιδιοκτήτη τους και έτσι θεωρούνται ακατάλληλα για σπίτι με μικρά παιδιά διότι, αν ενοχληθούν μπορούν να γίνουν επιθετικά μιας και τα μικρά παιδία δεν ξέρουν πως να χειριστούν ένα τόσο μικρόσωμο σκυλί και μπορεί συχνά να το ταλαιπωρούν.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode