Τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους!

Διατροφή.

2012-04-20 17:11

Διατροφή

Μια καλής ποιότητας ξηρά τροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για το σκυλάκι σας είναι το μόνο που χρείαζεται. Μη ξεχνάτε πως τροφές κατάλληλες για εμάς μπορεί να είναι τοξικές για το σκυλάκι σας, για παράδειγμα το σταφύλι, η σοκολάτα και το κρεμμύδι είναι κάποιες από τις τροφές που επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία του σκύλου σας. Η ξηρά τροφή επίσης είναι καλύτερη για την υγεία των δοντιών και των ούλων του σκύλου σας. 

 

Τα Chihuahua επίσης έχουν τη τάση να γίνονται παχύσαρκα, αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να προσέχετε την ποιότητα και την ποσότητα που δίνεται στο σκυλάκι σας. Ένα παχύσαρκο σκυλάκι θα ζήσει σίγουρα αρκετά λιγότερα χρόνια από ένα φυσιολογικού βάρους.

Προσωπικά ταίζω τα δικά μου μόνο ξηρά τροφή, κάποια μπισκότα για σκυλάκια που τους δίνω για επιβράβευση και τα είδικα κόκκαλα που είναι απαραίτητα για τη στοματική τους υγιεινή. Είναι υγιέστατα, δεν μυρίζει το δέρμα και η αναπνοή τους και επειδή δεν έχουν μάθει να τρώνε άλλες τροφές κατά τη διάρκεια του φάγητου δεν έχουμε έντονα το φαινόμενο της "ζητιανιάς".

Αν τώρα το σκυλάκι σας αρρωστήσει και δείτε πως δεν έχει όρεξη για φαγητό, δεν είναι κακό (μόνο σε αυτή τη περίπτωση) να του δώσετε λίγο ψαχνό από κοτόπουλο ή γαλοπούλα που θα το βοηθήσει να φάει και να πάρει δυνάμεις. Αν το συνεχίσετε όμως είναι πολύ πιθανό το σκυλάκι σας να αρχίσει να αρνείται την ξηρά τροφή γιατί θα προτιμάει τα μαγειρεμένα φαγητά. Σκεφτήτε το σαν ένα παιδί που θα του δώσετε στο μεσημεριανό δύο επιλογές: μεταξύ ενός ψητού ψαριού με λαχανικά και ενός χάμπουργκερ, όλοι ξέρουμε πιο από τα δύο πρέπει να φάει... αλλά πιο τελικά θα διαλέξει! 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode