Τα πάντα για τους μικρούς μας φίλους!

Φροντίδα

Χτενίζετε περιστασιακά το κοντότριχο τσιουάουα και καθημερινά το μακρύτριχο τσιουάουα. Σε αντίθεση με πολλές μακρύτριχες ράτσες, το μακρύτριχο τσιουάουα χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση και δεν είναι απαραίτητο το κούρεμα. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, το μακρύτριχο χάνει λιγότερο τρίχωμα από το κοντότριχο!
Ελέγχετε τα αυτιά συχνά και κόβετε τα νύχια όποτε θεωρείτε απαραίτητο – μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικού.


Το τσιουάουα δεν αγαπά το κρύο και μπορεί να τρέμει. Είναι καλό να του φοράτε ένα ζεστό πουλόβερ όταν ο καιρός είναι κρύος.
Αν και είναι πειρασμός να μεταφέρετε το τσιουάουά σας μαζί σας στις ειδικές τσαντούλες που κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά, έχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δραστήριο σκυλάκι με ανάγκη για άσκηση. Χρειάζεται βόλτες, παιχνίδι και τρέξιμο χωρίς το λουρί σε ασφαλές χώρο αν αυτό είναι εφικτό. Οι σκύλοι που δεν πηγαίνουν καθημερινές βόλτες είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων συμπεριφοράς. Μην αφήσετε το μέγεθός του να σας παραπλανήσει. Μικρό σκυλάκι, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να περιοριστεί σε ένα μικρό χώρο.
Ταίζετε ελαφρά, καθώς το τσιουάουα έχει την τάση να παίρνει βάρος εύκολα και όπως είναι γνωστό η παχυσαρκία μειώνει το όριο ζωής. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα εκλεκτικό όταν πρόκειται για φαί. Φροντίστε να του παρέχετε ένα ισορροπημένο, κατάλληλο για τις προτιμήσεις του διαιτολόγιο.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode